Bewoners

Bart van Broekhoven Bas Wouters Bram Wijnen Gislene Voets Karin van den Heuvel
Margje van den Hurk Noortje Baeten Rick Koemans Thomas Voets Wouter Langerak

Rick Koemans

Rick is geboren in Sydney Australië en is een vrolijke jongen van 20 jaar met het syndroom van Down.
Heeft enorm veel bezigheden en kan zichzelf goed vermaken. Rick fiets veel en zelfstandig door het dorp en maakt daar waar het kan graag een praatje. Rick is een actieve basketballer en maakt deel uit van de geintrappers. Rick heeft het VSO in Rosmalen afgerond en ook daar had hij veel plezier en goed contact met zijn leraren en medeleerlingen. Momenteel werkt hij 3 dagen bij “Broodje Apart” in Schijndel en 2 dagen bij de hovenier Jan van Rooy.

Rick komt uit een gezin met 4 kinderen. Zijn broer Marc is 25 jaar en werkt in Den Bosch. Irene zijn zus is 24 jaar, een actieve politie agente. Tot slot Marianne 18 jaar studente en woont nog thuis. Rick heeft volop belangstelling voor hun activiteiten. Rick kijkt graag naar video’s, tv en computerspelletjes vindt hij ook leuk. Hij is fan van jan Smit, Nick en Simon maar vind eigenlijk alle nederlandstalige muziek leuk. Ook is hij gek op Belle Perez. Dart gooien, basketballen, zwemmen en ook skiën zijn ook favoriet. Graag zou hij ook nog willen leren paardrijden, maar de tijd doorvoor ontbreekt op dit moment.

Hij heeft nog 1 x per week logopedie om aan zijn verstaanbaarheid te blijven werken, Gaat naar de fysio om hem fysiek nog sterker te maken dan hij al is en heeft nog een middag extra les In rekenen lezen en schrijven (Rick heeft tot en met groep 7 de reguliere basisschool in Elshout gevolgd). Op donderdagavond gaat hij met 2 vrienden van de Herman Broere School in vlijmen naar de Geintrappers een muziekgroep voor mensen met een verstandelijk handicap. Ook hier heeft hij het naar zijn zin. 

Verder loop hij regelmatig binnen bij de buren die een boerderij hebben en wil hij ook wel een handje helpen in de tuin. Rick is gek met dieren en het honden voeren behoort tot een van zijn taken thuis.
 


Stichting Buiten Gewoon, Woon- en werkboerderij te Berlicum