Bewoners

Bart van Broekhoven Bas Wouters Bram Wijnen Gislene Voets Karin van den Heuvel
Margje van den Hurk Rick Koemans Thomas Voets Wouter Langerak

Bram Wijnen

Ik ben Bram Wijnen en ben geboren op 4 april 1982. Mijn vader en moeder zijn de initiatiefnemers van Buiten Gewoon. Ik woonde bij mijn vader en moeder tot mijn 29e. Mijn broer Rob is 1 jaar jonger en wij woonden met z’n viertjes zeer landelijk in Rosmalen.

Een rolstoel is voor mij altijd nodig want ik kan alleen kleine transfers maken. Vanwege mijn handicaps maak ik gebruik van diverse hulpmiddelen: driewielfiets, rolstoelfiets, rollator, trippelstoel en een spraakcomputer. Deze spraakcomputer gebruik ik nog niet veel want ik zal zoveel mogelijk proberen mij eerst gewoon verstaanbaar te maken. Tevens maak ik gebruik van een elektrische rolstoel die mij de mogelijkheid bied in onze landelijke omgeving overal te kunnen komen. 

Ik heb het Voortgezet Speciaal Onderwijs op de Sint Maartenschool te Nijmegen gevolgd. Dit is bij de Sint Maartenkliniek waar ik veel gebruik maakte van de diverse therapeuten. Sinds augustus 2002 ben ik werkzaam op het dagactiviteiten centrum Eyenweg in Den Bosch en vanaf december 2011 tevens drie dagen op de werkboerderij Buiten Gewoon. 

Rondom ons huis, bij mijn ouders, was een boerderij van mijn opa en later van mijn oom en daar kon ik heerlijk van genieten. Zodra ik merkte dat daar iets ging gebeuren was ik er snel met mijn rolstoel naar toe om alles van dichtbij te kunnen bekijken. Er liepen koeien en kalfjes in de wei en er werd ieder jaar maïs gezaaid wat natuurlijk ook gekneusd moest worden. Uiteraard kwamen de tractoren en loaders hier ook aan te pas. Mijn grootste wens is dan ook altijd geweest dat ik later boer kon worden. 

Mijn hobby’s zijn verder paardrijden, gezelschapsspelen en disco. Iedere week ga ik naar paardrijles in Berlicum en iedere twee weken is er een clubmiddag van Adora in Middelrode. Iedere maand is er disco in Rosmalen waar ik heerlijk kan rolstoeldansen.

Volgens mijn ouders ben ik een vrolijke vent. Ik hou dan ook van gezelligheid en feesten met muziek en veel visite.

Ik ben zeer trots op mijn eigen huis aan de Beekstraat in Berlicum en we hebben een prachtige boerderij gebouwd. Nu het dierenverblijf gereed is komen gelukkig ook de dieren.Stichting Buiten Gewoon, Woon- en werkboerderij te Berlicum