Stratenmakersdag Buiten Gewoon 14 mei 2011

Wat een fantastische dag is dit geworden. We beginnen 's morgens met mooi droog, zonnig weer.
De catering is keurig op tijd present. Om 07.00 uur staat de koffie met thee, worstenbrood en broodjes klaar. Dat van die broodjes om 07.00 uur bleek niet gebruikelijk. Stratenmakers gaan blijkbaar alleen met een bak koffie aan de slag en eten dan om 09.00 uur. Desalniettemin hebben de vroege vrijwilligers alle worstenbroodjes en broodjes in no time soldaat gemaakt. Dus snel een retourtje naar de winkel om een en ander aan te vullen, immers om 09.00 uur komt de hele horde weer terug en moet opnieuw gevoed worden.

De stratenmaker heeft her en der al stapels stenen neergelegd. De paden zijn voorzien van geel zand en geëgaliseerd. De stoepbanden zijn alvast gelegd, dus iedereen weet waarbinnen hij of zij kan opereren. De stratenmaker met zijn mannen lopen rond om iedereen van advies te voorzien. Gewapend met handschoenen en sommige ook met kniebeschermers gaat iedereen aan de slag. Door de morgen heen hebben we ongeveer honderd vrijwilligers geteld. Iedereen met een eigen inbreng.
Het leggen van de paden schiet vooruit. Je kunt de paden gewoon zien groeien. Het is een geweldig gezicht om iedereen zo aan het werk te zien. De wagens die de stenen op de plaats brengen rijden af en aan. Ik voel me als onderdeel van dit geheel op de top van de wereld. Wat een cadeau wordt ons hier gegeven.
Om 12.30 uur komt zo zoetjes aan iedereen naar de eettafel. Met lekkere kroketten en broodjes, met bier voor de liefhebber, sluiten we de dag af. De stratenmakers trillen als laatste de paden aan en snijden nog wat hoekjes. De pallets worden opgestapeld, het vuil opgeruimd en wat overblijft is een prachtig ingericht en bestraat terrein.
 
Namens Buiten Gewoon bedanken we Peter van Venrooy met zijn mannen en alle vrijwilligers. Jullie inzet was werkelijk hartverwarmend.
 
Rianne van Broekhoven


Stichting Buiten Gewoon, Woon- en werkboerderij te Berlicum