Patrick haalt eindstreep in Lac Rose!

LAC ROSE, 21 JANUARI 2007 – Patrick heeft het geflikt! Hij heeft op indrukwekkende wijze de eindstreep in Lac Rose (Senegal) gehaald! Patrick die met een nieuwe Aprilia-motor aan de start verscheen van ‘Le Dakar 2007’, heeft de zwaarste woestijnrally van de wereld overleefd. Ondanks twee gebroken ribben hield hij knap stand en wist zich gedurende de Dakar rally continu te verbeteren. In de laatste special rond Lac Rose werd Patrick keurig als 89e afgevlagd. In het algemeen klassement is hij geëindigd op de 75e plaats.

Patrick haalt eindstreep in lac rose

Na veertien zware etappes die voerden door Portugal, Spanje, Marokko, Mauritanië en Senegal, stond vandaag nog een ‘rondje om de kerk’ op het programma. Voor de rit in Lac Rose over het strand, zette iedereen de teller op nul. Men had de kans om de held van de dag te worden, voordat de podiumceremonie begint. Op het strand waren twee symmetrische banen van 500 meter getrokken. Met het nodige drift- en springwerk werd de rally afgerond.
Patrick begon rustig aan de laatste proef van totaal 16 kilometer. In de beginfase verleende hij assistentie aan KTM-rijder Marcel Snijders, die gisteren lelijk op zijn schouder was gevallen. Zijn landgenoot verbeet de pijn, maar kon de proef gelukkig voortzetten. Patrick kwam in deze laatste special van deze 29e editie na 12 minuten en 5 seconden over de meet. Doordat hij 2004 en 2006 door mechanische pech Dakar niet kunnen bereiken, volbracht hij vandaag zijn missie door Dakar uit te rijden! Na de podiumceremonie zal Patrick terugkeren naar het hotel Méridienne Dakar, waar het parc fermé staat opgesteld. Ook de vrouw van Patrick, collega-rijders, familie en vrienden zullen hier aanwezig zijn om hem te feliciteren met deze prestatie. Vanavond wordt de motor van Patrick weer ingescheept. Morgenavond hoopt hij en zijn team aan een ticket te komen voor de terugreis naar Nederland. 
PATRICK: “Drie keer is scheepsrecht! Het is echt fantastisch om Dakar uit te rijden. Hier heb ik alleen maar van mogen durven dromen. Ik begon dit avontuur op een nieuwe Aprilia-motor en dit bleek de juiste keuze te zijn. Ondanks dat we nauwelijks hebben getest is de motor erg betrouwbaar gebleken en is de motor niet stuk te krijgen! Ik wil Moto Tricolore uit Vianen en Aprilia Italië hiervoor bijzonder bedanken. Ik heb verder heel geconcentreerd mijn etappes gereden, want een foutje maken is zo gebeurd. Mijn positie in het algemeen klassement was na de eerste dag al verkeken, maar heb ik me in de resterende etappes prima weten te herpakken. Wanneer ik de tijd van het sleutelen en het verlenen van assistentie tijdens de proeven eraf zou halen, dan was ik absoluut in de top 40 terecht gekomen. Vanmiddag gaan we nog een extra fles champagne ontkurken om het behalen van Dakar te vieren!”Stichting Buiten Gewoon, Woon- en werkboerderij te Berlicum