Nieuwsbrief marineschip Hr. Ms. Amsterdam

Geacht thuisfront,

Voor u ligt alweer de tweede editie van de thuisfront nieuwsbrief, die gretig aftrek vindt. en door nagenoeg iedereen gelezen wordt. Onze kerst op zee was, ondanks de afwezigheid van het thuisfront, toch een zeer geslaagd evenement. Het logistieke team heeft veel werk gestoken in een uitstekend en uitgebreid buffet, hetgeen werd afgesloten met een film voorstelling op het helikopterdek.

Lees verder……..

Ondertussen zijn we alweer bijna negen volle weken onderweg en hebben veel tijd op zee doorgebracht onderbroken door een geslaagd havenbezoek in Djebel Ali.
Naar ik begrepen heb, is een groot aantal mensen, met dank aan de geweldig indrukwekkende ‘shopping malls’ in Dubai, toch een flink stuk armer geworden in verband met “kerst inkopen”.
Op dit moment zetten we koers naar Manamah te Bahrein. Hiervan verwachten wij ook veel goeds. Wel hebben we vernomen dat afgelopen week een zoon van de sjeik aldaar bij een auto ongeluk om het leven is gekomen. Ondertussen is hij al begraven en via de Honorair Consul hebben we begrepen dat dit verder niet van invloed zal zijn op ons havenbezoek.
Rest mij u en uw familie, vrienden en kennissen, ondanks de afwezigheid van uw dierbaren hier aan boord, veel sterkte toe te wensen met de overwintering in Nederland.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Georges van Aalst, commandant Hr. Ms. AmsterdamStichting Buiten Gewoon, Woon- en werkboerderij te Berlicum