Woningen feestelijk in gebruik genomen

Donderdag 9 juni om 16.00 uur is het dan zover. Een officiële sleuteloverdracht van de 10 woningen en het centrale huis aan de Beekstraat. Bewoners, familie, vrienden en buurtbewoners zijn in grote getale aanwezig om getuige te zijn van deze bijzondere gebeurtenis.
Wethouder Ed Mathijssen, Simon Jansen, directeur van de woningbouwvereniging Kleine Meierij en de voorzitter van de Stichting  Buiten Gewoon Cees van Broekhoven, staan in hun speeches kort stil bij de lange weg die is afgelegd om tot dit resultaat te komen.  Jaren van plannen, overleggen, wachten, de krediet- en bouwcrisis die het project bedreigde. Uiteindelijk zorgt de wil en commitment van de drie organisaties ervoor dat dit prachtige project wordt gebouwd.
 
wethouder Ed Mathijssen
 
Dan mogen alle jongelui het grote cadeau onthullen dat is geschonken door Kleine Meierij en PBO (de aannemer van de bouw). Het is een prachtige basketbalpaal, die met een shoot out enthousiast door de jeugd wordt ingewijd.

De hapjes en drankjes worden snel en keurig verzorgd, uitgeserveerd door de medewerkers van de Rode Rik. (het eetcafé in Vught waar cliënten van Cello een horecaopleiding krijgen). Alle aanwezigen die belangstelling hebben, krijgen een korte rondleiding door het grote huis en de jongelui laten iedereen die maar wil, een kijkje nemen in hun eigen huisje.
Om 18.00 uur is het feest gedaan. De gasten gaan naar huis, de tent en andere spulletjes worden opgeruimd. De bewoners schuiven aan tafel met een lekker frietje en een frikandel. Gezond eten komt morgen weer op het menu, nu is iedereen gewoon moe en voldaan.
Ik wil dit stukje graag afsluiten met de wens die een hele dag te horen was:
Voor de bewoners een heel goed leven in deze mooie setting. Voor de ouders de rust en het vertrouwen dat de kids zullen groeien in hun zelfstandigheid en voor de begeleiding een hele fijne werkomgeving.
 
Namens de Stichting Buiten Gewoon, veel succes.
 
Dit feestje werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het NSGK.

 
 


Stichting Buiten Gewoon, Woon- en werkboerderij te Berlicum