Aankoop unieke locatie Beekstraat 14 te Berlicum

Dankzij de geweldige medewerking van de familie van de Veerdonk, de gemeente Sint-Michielsgestel, de Provincie Noord Brabant en woningstichting De Kleine Meierij kunnen we melden dat de aankoop van de locatie aan de Beekstraat 14 te Berlicum een feit is.

Het betreft een unieke locatie omdat deze aan alle gestelde eisen voldoet: dichtbij het centrum, in de nabijheid van andere woningen en voorzieningen, met goede mogelijkheden tot integratie. De locatie is circa 2,8 hectare groot en biedt voldoende mogelijkheden om onze plannen te realiseren.

We kunnen dan eindelijk van start met de verdere uitwerking van het werkgedeelte van de boerderij,dat gebaseerd zal zijn op het adviesrapport van de studenten van de HAS te ’s-Hertogenbosch. Het terrein zal opgesplitst worden in een openbaar terrein, circa 1,8 hectare, wat toegankelijk is voor iedereen en een privé-gedeelte, alleen toegankelijk voor de bewoners. In het openbare gedeelte zal naast een kinderboerderij ook een pluktuin, fruitboomgaard, vijver en diverse terrassen komen. Het zal een plek worden waar het fijn vertoeven is. Op de resterende 1,7 hectare zullen de woningen, de werkschuur, kas, moestuin en kruidentuin komen.

Op de site zijn inmiddels de schetsen van de studenten opgenomen onder de button “Nieuws” Bij de button “Ontwerp werkboerderij” onder werkboerderij en locatie is tevens een plattegrond en een luchtfoto van de huidige situatie opgenomen.

Het bestuur.Stichting Buiten Gewoon, Woon- en werkboerderij te Berlicum