Sportieve kanjers overhandigen cheque!

Donderdagmiddag 18 januari jl. was het dan eindelijk zover, na de geweldige ontvangst in Den Helder mochten we eindelijk ‘onze’ mensen van de marine in het Brabantse Land begroeten. Rond het middaguur arriveerden Toon van Hoef, Peter van Dongen, Harry de Winter, Kim van Pinxteren en Jeroen Melkert  (officier Ontwikkeling, Sport & Ontspanning) bij ‘In de Roos’ in ’s-Hertogenbosch. Natuurlijk werd eerst uitgebreid bijgekletst, voordat de tijd was aangebroken voor een van de hoogtepunten van deze middag.

Volgens oude traditie wordt tijdens een langdurige reis van de marine door de bemanning geld ingezameld voor een goed doel. Onze sportieve bikkels Harry de Winter, Peter van Dongen, Martijn van der Tuin en Michael Bergs stapten gedurende operatie Enduring Freedom dagelijks op een hometrainer om de reis naar Nederland, in totaal 5465 kilometer, te fietsen en daarmee geld op te halen voor Stichting Buiten Gewoon. Samen met enkele andere sponsoractiviteiten die tijdens de lange zeereis werden ondernomen zorgde dit voor een geweldig eindresultaat  ….. Mari mocht namens de Stichting een cheque van maar liefst

€ 4.250,00 in ontvangst nemen! Verder hebben we ook een schitterende foto van het schip Hr. Ms.  Amsterdam gekregen voor ons toekomstige huis alsmede een prachtig fotoboek wat gemaakt is ter herinnering aan de reis van ‘onze’ bikkels tijdens de operatie Enduring Freedom.

Daarna was het de beurt aan Buiten Gewoon. Na een korte toespraak werd aan onze gasten een bijzondere oorkonde, waarop door alle bewoners een dankwoordje staat vermeld, uitgereikt. De mariniers waren erg blij met dit cadeau en hebben al toegezegd dat het op een mooi plekje in de kantine zal worden opgehangen!

Tot slot zijn we na de lunch met z’n allen de toekomstige woonlocatie aan de Beekstraat in Berlicum gaan bezichtigen, waardoor een (nog) beter beeld van het project is gekregen. In verband met de heftige storm moest het programma worden aangepast en werd uitgeweken naar “Den Durpsherd”. Onder het genot van een glaasje champagne werd deze gezellige middag afgesloten en ontvingen de mariniers nog een afscheidscadeautje ….. een thermoskan met de inscriptie: “Buiten Gewoon bedankt”. Want dat is iets wat niet vaak genoeg kan worden gezegd tegen zo’n geweldig initiatief!Stichting Buiten Gewoon, Woon- en werkboerderij te Berlicum